Urheilukentät

Isodrän-levy urheilukentän salaojituksessa

 

Pohjoinen ilmasto ei tarjoa aina parhaita olosuhteitaan eri urheilulajeille. Routavauriot, loska ja vesilammikot lyhentävät käyttökautta. ISODRÄN-levyillä jalkapallo-, golf- ja tenniskenttien käytettävyys paranee ja kausi pitenee!

Erityisen herkkiä ovat sellaiset nurmikentät, joiden nurmikon kasvu ei pääse alkuun riittävän nopeasti keväällä hitaan sulamisen vuoksi. Toinen kiusallinen ongelma on se, että runsaiden sateiden ja sulamisveden alueilla sijaitsevat kentät kuivuvat liian hitaasti. Nämä ongelmat voidaan ratkaista ISODRÄN-levyllä. Sen hyvä lämmöneristyskyky säätelee myös tehokkaasti roudan syvyyttä ja levy toimii samalla hyvänä tasaisena salaojakerroksena koko kentän alueella. Levy lisää myös nurmen juuriston hapensaantia, mikä puolestaan parantaa kasvua. ISODRÄN-levyllä saadaan aikaan tasapainoinen kosteustilanne kaikenlaisilla kentillä kentän pintarakenteessa ja pelikausi voidaan käynnistää aikaisemmin keväällä. Näin saadaan jalkapallokenttien, golfviheriöiden, ratsastus-, tenniskenttien, juoksu- ja kuntoratojen ja jääkiekkokenttien käyttökauteen lisää mittaa.

ISODRÄN-levyjä käytetään urheilukenttien koko pinta-alan salaojituksessa ja routasuojauksessa. Tehokas salaojitus tasapainottaa kentän pintakosteuden ja parantaa nurmimaton juurien hapensaantia. Lopputuloksena on kuivempi kentän pinta, paremmat peliolosuhteet säästä riippumatta ja pidempi pelikausi. Lämmöneristyskyky pienentää routasyvyyttä ja aikaistaa ruohon kasvua keväällä. Kerros ISODRÄN-levyjä asennetaan kentän perustusten tasauskerroksen päälle. Levyjen jälkeen tulee suodatinkangas ja kentän pintarakenteet – näin yksinkertaista on urheilukentän rakentaminen ISODRÄNillä!

 

Back to top