Miten kellarin perusmuuri saadaan kuivaksi? Näin kellarin seinä saadaan kuivaksi

Isodrän

Ratkaisu

Täydelliseltä kosteussuojalta vaaditaan kolme erittäin tärkeää ominaisuutta: salaojitusta, kapillaarisuuden katkaisua ja lämmöneristystä. ISODRÄN-levyllä, joka on järjestelmämme perusta, on KAIKKI nämä ominaisuudet, mikä tekee rakenteesta helpon toteuttaa sekä taloudellisen.

Salaojitus

Lumen sulaessa tai pitkäaikaisen sateen seurauksena voi maa kyllästyä vedestä. ISODRÄN-levy johtaa pintaveden tehokkaasti pois salaojaan perusmuurin kastumatta. ISODRÄN-levyn vettä johtava ominaisuus on niin tehokas, ettei perusmuurissa tarvita tavallisesti mitään vesitiivistä pintaa. Tiiviit pintakerrokset estävät perusmuurien kuivumisen ja nostaa niiden kosteustasoa. Koko salaojitussysteemi niin ISODRÄN-LEVY kuin salaojaputkikin suojataan suodatinkankaalla, jonka tehtävänä on estää maa-aineksen tunkeutuminen levyn sisälle, mikä vaurioittaisi sen rakennetta. Mitään huuhtelua tai sellaista ei siis tarvita. Suodatin mahdollistaa olemassaolevan maa-aineksen saven, hiekan, moreenin tai hietamaan käytön täytteenä. Kivien pääsy suodatinkangasta vasten on kuitenkin estettävä.

Kapillaarisuuden katkaisu

Maaperänkosteuden pääsy perusmuuriin on estettävä. ISODRÄN-levy poistaa kapillaarisuuden ja estää kosteuden imeytymisen perusmuuriin.

Lämmöneristys

Ulkopuolinen lämmöneristys on välttämätöntä, jotta kellarinseinät pysyisivät lämpiminä ja että ne voisivat kuivua. ISODRÄN-levyn hyvä lämmöneristyskyky kohottaa perusmuurin lämpötilaa ja mahdollistaa kosteuden kulkeutumisen perusmuurista maahan. Kuivumista tapahtuu jatkuvasti ja levyt mahdollistavat myös myöhemmässä vaiheessa perusmuuriin tulevan kosteuden kuivumisen. Lämpimän ja kuivan perusmuurin myötä on myös huoneen sisäilma lämpimämpi ja kuivempi mikä puolestaan takaa tasaisemman sisälämpötilan ja vähentää lämmityskustannuksia.

Voidaan siis sanoa:

Perusmuurit hengittävät ISODRÄN-levyn ansiosta luonnollisesti sen sijaan, että ne olisivat kylmänhikiset kuin kumisaapas. Yksinkertainen ajatus, mutta silti täysin tosi. Myös jalkamme kärsivät samoista luonnonlaeista. ISODRÄN-LEVY on luonnollisesti tyyppihyväksytty niin kosteussuojana kuin lämmöneristeenäkin. Se takaa sinulle , että materiaali on tarkkaan testattu ja jatkuvan ulkopuolisen laadunvalvonnan alaisena.

Back to top