Kellarillisten rakennusten täydellinen kosteussuoja niin uudis- kuin saneerauskohteisiin

 

Kellarin ulkoseinän lämpimänä ja kuivana pysymisen edellytyksenä on täydellinen kosteussuoja, joka koostuu salaojituksesta, kapillaarisuuden katkaisusta ja lämmöneristyksestä.

Salaojarakennetta tarvitaan johtamaan ylimääräiset vedet maasta salaojajärjestelmään.

Kapillaarisuuden katkaisu on välttämätön, jotta maassa kellarin ulkopuolella olevan kosteuden siirtyminen perusmuuriin voidaan estää.

Kellarin seinän ulkopuolinen lämmöneristys on lämpimän kellariseinän ehdoton edellytys. Kun seinä on saatu kuivaksi, saadaan samalla aikaiseksi mahdollisen kosteusvaurion aiheuttaman kosteuden kuivuminen ja luodaan edellytykset seinän jatkuvalle kuivana pysymiselle. Lämpimän ja kuivan seinän myötä saadaan aikaan myös kuivempi sisäilma, tasaisempi lämpötila ja säästetään lämmityskustannuksissa.

ISODRÄN® -rakenteella on nämä kolme ominaisuutta, jotka puolestaan takaavat yksinkertaisen asennustavan ja alhaiset kokonaiskustannukset.

Levy on kuitenkin aina suojattava suodatinkankaalla, joka estää levyn huokostilan tukkeutumisen. Tämä turvaa myös hyvän salaojitustehon. Kun ISODRÄN® -levyrakenne suojataan suodatinkankaalla, voidaan kaivanto täyttää kaivumassoilla. Kivien, louheiden ja jäätyneiden maakimpaleiden aiheuttamaa pistekuormaa suodatinkangasta vasten tulee ehdottomasti välttää.

Kellariseinien kuivumisen edistämiseksi on kaikenlaisten tiiviiden kerrosten asentamista seinien pinnalle vältettävä, koska ne estävät kuivumisen tai viivästyttävät sitä. ISODRÄN® – levyn huokoisen rakenteen ansiosta päästään maksimaaliseen kuivumistulokseen. Katso myös esitteen takasivu.

 

ISODRÄN – neuvonta

Puutteelliset tiedot ja sopimattomat materiaalit ovat kosteusongelmien syy – eikä vähiten rakennusten perustoissa.

ISODRÄN AB on ruotsalainen asiantuntijayritys, joka on vuodesta 1982 alkaen työskennellyt yksinomaan salaojitukseen liittyvien kysymysten ja rakennusten kosteusongelmien parissa. Olemme hankkineet näiden vuosien aikana vankkaa tietoa siitä miksi kosteusvaurioita syntyy ja miten syntyneet ongelmat voidaan ratkaista.

Back to top